English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

Jarní dílny arteterapie v knihovně


🌿🎨🖍 Jarní dílny arteterapie v knihovně 🖍🎨🌿

Věříme, že jste o arteterapii už někdy ve svém životě slyšeli anebo jste ji dokonce i u nás v knihovně už zažili. Pokud jste ale ještě neměli tu čest arteterapii poznat, tak se vám ji pokusíme v krátkosti představit - jedná se o psychologickou a seberozvojovou terapii, která je určena všem bez rozdílu – dětem, dospělým i seniorům. Jak správně tušíte a jak název napovídá, v arteterapii se točí vše kolem malování a pomocí promyšlených malovacích a kreativních aktivit, tak můžete nahlédnout hlouběji do svého nitra, přenastavit svou mysl, zmírnit stres, relaxovat nebo odhalit nezhojené šrámy na duši a nezpracované emoce. V neposlední řadě potom můžete příjemným a pohodovým způsobem poznat sami sebe.

Pokud byste se chtěli o arteterapii dozvědět více nebo přímo zažít její jednotlivé metody na vlastní kůži, připravili jsme pro vás ve spolupráci s arteterapeutkou Veronikou Kuřecovou z Vymalujse jarní dílny arteterapie přímo u nás v knihovně. Můžete se tak těšit na čtyři otevřené dílny s vlastním tematickým zaměřením, kde se budeme o arteterapii nejen bavit, ale hlavní bude především vaše tvorba. Přijďte si vyzkoušet arteterapeutická cvičení, díky kterým poznáte, že malovat může (a hlavně by měl) opravdu každý.

Jarní dílny arteterapie v knihovně:

8. 4. 2024 / 18.00 hod.
Úvod do arteterapie

Co je vlastně arteterapie a k čemu nám může být dobrá? Proč ji vůbec zařadit do každodenního života? Proč je lepší vzít raději do ruky pastelku, než prášek na nervy? Pojďte se dozvědět základy arteterapie, nechat se nalákat a inspirovat.

22. 4. 2024 / 18.00 hod.
Relaxační kresba

Chcete se uvolnit? Zapomenout na stres, zrelaxovat se a podpořit svou kreativitu? Připojte se k nám při relaxační kresbě a vyzkoušejte si tvorbu snových kreseb a intuitivních obrazů. Pro účast nemusíte umět kreslit nebo malovat.

6. 5. 2024 / 18.00 hod.
Zentangle

Jemné vzory, hravé symboly, spousta krásné, meditativní práce. Nepotřebujete malovat, abyste vytvořili něco krásného, odpočinuli si a zároveň byli kreativně aktivní. Provedeme vás celou metodou a domů si budete odnášet obraz hodný zarámování.

20. 5. 2024 / 18.00 hod.
Arte deníky

Víte, že každý den si zaslouží svůj obrázek? Neumíte malovat, ale chcete si sem tam něco vytvořit? Rádi byste měli hezké vzpomínky na výjimečné zážitky? Přijďte se připojit v Arte denících. Čeká vás podvečer plný kreativity, inspirace a hlubokého uvolnění.

Dílny jsou otevřené všem a nijak na sebe nenavazují, můžete tedy projít všemi nebo jen těmi, které vás zajímají.

Pokud vás zajímají nová témata, přístupy a chcete se poznat z trochu jiné stránky, zastavte se za námi na Jarní dílny arteterapie s Veronikou Kuřecovou. Začínáme v pondělí 8. 4. 2024 od 18.00 hod. ve studovně Městské knihovny Krnov.

Vstupné 100 Kč


 

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist