English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

Pobočka v Jiráskově ulici slaví 45 let!


První čtenáře uvítala pobočka městské knihovny v roce 1970 v pronajatých prostorách budovy stavebního bytového družstva v ulici Gorkého. V roce 1994 se pak přestěhovala do areálu mateřské školy v Jiráskově ulici, kde sídlí dodnes. Při celkové rekonstrukci v roce 2012 se zde zvětšila kapacita úložných prostor určených pro knihovní fond, což se pozitivně promítlo v rozšíření, již tak kvalitní nabídky knih a periodik.

Velkou zásluhu na vzniku pobočky měla tehdejší ředitelka Městské knihovny Krnov Marie Deuserová, která zde i po odchodu do důchodu pracovala nepřetržitě až do svých 75 let.

Pobočku na ulici Jiráskova lze považovat za takovou prodlouženou ruku Městské knihovny Krnov. Už také proto, že v současné době nabízí svým návštěvníkům stejné služby a podobně atraktivní výběr domácích i zahraničních titulů knih a časopisů pro čtenáře všech věkových kategorií. S tím souvisí i pořádání samostatných besed a knihovnických lekcí zejména pro mateřské školy z blízkého okolí, základní školu z Janáčkova náměstí nebo pro seniory z domova pro seniory, kde se také půjčují knížky každý týden ve čtvrtek od 8 do 9 hodin.

Větší komfort čtenářům přineslo v listopadu 2007 spuštění webového on-line katalogu, díky kterému čtenáři mohou lépe kontrolovat dostupnost vybraného titulu v rámci celého systému, ať už se nachází na pobočce či hlavní budově. 

Aktuálně se pobočka Jiráskova může pochlubit 350 registrovanými čtenáři, kteří od počátku letošního roku uskutečnili neuvěřitelných 28 tisíc výpůjček.

V rámci nadcházejícího Týdne knihoven, který se uskuteční od 5. do 11. října a během nějž bude pobočka slavit své výročí, jsme připravili pro naše čtenáře malý dárek. Těšíme se proto na jejich návštěvu a zároveň děkujeme všem, kteří si k nám našli cestu a navíc se sem rádi vracejí. 

Naďa Lhoťanová a Božena Čepová, knihovnice z pobočky Jiráskova

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist