English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

Skvělý parťák na cesty aneb výpůjční pult do kapsy


Ti, kteří fandí mobilním aplikacím operačního systému Android, mohou přímo do svých chytrých telefonů či tabletů po přihlášení do svého čtenářského konta stahovat a číst, například na pláži u moře, svou oblíbenou knížku. Odpadá tak nutnost vézt ji sebou a nebo ji před odjezdem shánět přímo v knihovně. To je výhodou i z hlediska dostupnosti atraktivních titulů, na které jinak musí čekat ve frontě s rezervací.

Pro ty čtenáře, kteří zatím nedisponují vhodným technickým vybavením máme k dispozici na vypůjčení i dvě speciální čtečky elektronických knih, které splňují stejnou funkci jako zmiňované mobilní telefony a tablety. Jedna je dostupná na oddělení pro dospělé čtenáře na hlavní budově a druhá na pobočce Jiráskova. Jejich obsluha je velice jednoduchá a zvládne ji i čtenář bez technického nadání.

Výpůjčka každé e-knihy je omezena třemi týdny bez možnosti prodloužení, přičemž maximální počet výpůjček je v této lhůtě omezen na tři kusy. Pro registrované čtenáře knihovny je tato služba zcela zdarma!

Podrobný návod, jak knihy stahovat, naleznete ve formátu pdf zde nebo v sekci "Orientace v katalogu knihovny"

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist