English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

Zkušební přístup k zahraničním databázím


    
LibraryPressDisplay - největší novinový stánek na světě
Služba LibraryPressDisplay zajišťuje online přístup k plným textům více než 3 000 zahraničních deníků a populárně naučných časopisů v 60+ jazycích z 100+ zemí světa. Tituly jsou dostupné v den vydání a jsou v plném rozsahu jako tištěné verze. U článků je možnost poslechu, překladu do 12 jazyků, tisku, zaslání mailem a sdílení na sociálních sítích. Archiv je u většiny titulů 3 měsíce. Služba umožňuje přístup pomocí mobilních zařízení čtenářů.

                          

Databáze AtoZ je pozoruhodnou sbírkou informací o zemích, městech a mapách.
Snadno se řekne, že informace o zemích, městech a kulturách jsou „všude v Googlu“. Možná ano, ale nikoliv takto snadno, agregovaně, přehledně, aktuálně a neanonymně, z dílny renomované informační agentury World Trade Press. Všechny oddíly kolekce AtoZ spolu souvisejí a navzájem poskytují znamenitou zásobárnu informací o 175 zemích světa, 202 nejvýznamnějších městech, jejich základních geopolitických, kulturních, obchodních, turistických či cestovatelských aspektech, to vše doplněné kolekcí map států i plánů měst (vč. historických, vojenských či speciálních). AtoZ je určen pro knihovny i školy, pro širokou veřejnost, ale i obchodníky, cestovatele, analytiky či novináře.

Obě databáze jsou bezplatně přístupné po celý měsíc březen přímo na oddělení informačních služeb (studovna). Těšíme se na Váš zájem.

 

 

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist