English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

Základní informace


Vítáme vás u nás v krnovské veřejné knihovně, v  budově útulné a bezbariérové, v domě nad řekou v samém srdci města.

Městská knihovna Krnov je příspěvkovou organizací města Krnova. Je veřejnou knihovnou s univerzálními knihovními fondy. Městská veřejná knihovna byla ve městě, kde do roku 1945 převládalo německy mluvící obyvatelstvo, otevřena v pátek 7. března 1947. Nově vybavený objekt s výrazně rozšířenými službami vítá návštěvníky od 16.12.2003. Ten, koho zajímá podrobněji historie knihovny, může se obrátit na naše regionální oddělení.

Hlavní budova knihovny na Soukenické ulici má tři patra, přístupná je hlavním vchodem z ulice anebo výtahem ze zahrady. Vstup je bezbariérový.

Ve 3. patře hlavní budovy je studovna a oddělení regionálních služeb. Je zde také přístupná letní terasa. Ve 2.patře je dětské oddělení. V 1.patře je oddělení pro dospělé a také hudební oddělení.

Knihovna má dále 2 pobočky na Jiráskově ul. a v Kostelci.

Půjčit si u nás můžete knihy (včetně elektronických), časopisy, noviny, CD (hudbu i mluvené slovo), deskové hry, čtečky elektronických knih,ad. Poskytujeme ústní i písemné  bibliografické, referenční a faktografické informace. V knihovně jsou přístupné PC, veřejný internet, Wi-Fi. Poskytujeme meziknihovní výpůjční službu. Vypůjčené knihy a časopisy můžete vracet i prostřednictvím biblioboxu.

Knihovna také shromažďuje, zpracovává, uchovává a poskytuje informace o městě. Budujeme a zpřístupňujeme fond regionální literatury. Na těchto webových stránkách máte k dispozici naši vlastní databázi regionálních osobností. Také u nás můžete získat přístup k regionálním e-knihám.

Naši nabídku služeb stále rozšiřujeme.


Provozní doba knihovny

Kontakty

Ceník služeb

Pokud si nevíte s čímkoliv rady, zeptejte se obsluhy u pultu
Poradíme vám také na e-mailu: info@knihkrnov.cz
Můžete volat na tel.: 554 610 905
Napište nám na 
facebook


 

 

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist