English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

NOC LITERATURY 2021 v Krnově / Literární zastávka č. 3: Řemeslný pivovar Nachmelená opice


📖🌕 NOC LITERATURY 2021 v Krnově 🌕📖

současná evropská literatura / netradiční místa / známé tváře

Literární zastávka č. 3: Řemeslný pivovar Nachmelená opice

Na poslední literární zastávku se vydáme tam, kde se v Krnově vaří to nejlepší pivo! Hostitelem posledních dvou literárních ukázek bude nám všem známý pivovar Nachmelená opice. Věříme, že pivo už spousta z vás ochutnala, ale byli jste se vůbec podívat, jak to v takovém pivovaru vypadá?

Přímo mezi tanky zazní opět dvě ukázky:

📖 ARE KALVØ – Hory peklo ráj
Are Kalvo je norský komik a satirik. Často píše o tématech, o kterých toho moc neví. V této knize navíc píše vůbec poprvé o něčem, čemu vůbec nerozumí. Hory peklo ráj je literární satira utahující si z norského stereotypu jedinečnosti pobytu v přírodě a poskytne pobavení i nadhled všem kavárenským povalečům i horským turistům.

https://www.nocliteratury.cz/autori-knihy.../hory-peklo-raj/

📖 TARAS PROCHASKO - Jetotak
Taras Prochasko je ukrajinský esejista, prozaik a překladatel. Kniha vyšla v roce 2010 a jedná se o sbírku dosavadní a dříve nevydané tvorby. Prochasko v loňském roce obdržel nejprestižnější ukrajinské literární ocenění - Národní cenu Ukrajiny Tarase Ševčenka. Prochasko v knize Jetotak přepisuje historii rodných Karpat a s nimi celé střední Evropy, ve které je, jak známo, vše provázáno a všechno souvisí se vším. Nepíše ale alternativní dějiny, nýbrž propojuje místa do posloupností a ukazuje, že právě tak vznikají lidské osudy. Existuje-li něco jako středoevropský magický realismus, pak toto je jeho zásadní kniha.

https://www.nocliteratury.cz/autori-knihy-a.../jetotak/

 

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist