English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

NOC LITERATURY 2021 v Krnově / Literární zastávka č. 2: Obchodní dům / Prior


📖🌕 NOC LITERATURY 2021 v Krnově 🌕📖

současná evropská literatura / netradiční místa / známé tváře

Literární zastávka č. 2: Obchodní dům / Prior

Druhou zastávkou bude coby kamenem dohodil vzdálený Obchodní dům (bývalý Prior). Ten je sice také každému z vás velmi známý, ale čtené ukázky zazní v prostorách, se kterými byste si literaturu asi nespojili. V Prioru se bude číst v místě aktuální výstavy bakalářských prací studentů Fakulty architektury VUT Brno Vize pro Krnov. Druhá ukázka potom zazní v místě, kam se jen tak někdo nepodívá – ve skladovacích prostorách obchodního domu.

Těšit se můžete na ukázky z knih:

📖 ALHERD BACHAREVIČ – Poslední kniha pana A.
Kniha tohoto běloruského spisovatele a esejisty je beznadějně rozebrána a dotisk je zadržen na hranicích, kde ho prověřují běloruské úřady. Poslední kniha pana A. vypráví příběh zadluženého spisovatele, který, aby se vyvázal ze svého dluhu, píše po nocích pohádky. Den co den se pohádkový svět vypravěče stává reálnější a skutečnost, v níž se děj knihy odehrává, naopak stále více připomíná pohádku, až nakonec hranice mezi fantazií a realitou definitivně mizí.

https://www.nocliteratury.cz/autor.../posledni-kniha-pana-a/

📖 ANNA BURNSOVÁ - Mlíkař
Anna Burnsová je prozaička severoirského původu. Mlíkař je její třetí román a za něj, jako vůbec první severoirský autor, získala Man Bookerovu cenu. Mlíkař je intimní příběh z dramatického období konfliktu v Severním Irsku. Osmnáctiletá hrdinka žije stejně jako všichni ostatní bez přestání pod drobnohledem okolí – všichni sledují, s kým mluvíte, kam chodíte, co čtete, protože každé sebemenší gesto má svůj význam a napovídá, jestli jste „náš“, nebo patříte „k nim“, nebo jste „zrádce“.

https://www.nocliteratury.cz/autori-knihy-a.../mlikar/

‼ Sklady obchodního domu jsou kapacitně omezeny, pokud by se sešlo více účastníků, obě dvě čtení se uskuteční v místě aktuální výstavy.


 

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist