English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

Od 1. 6. 2020 se vracíme k běžnému provozu


Drazí čtenáři a návštěvníci knihovny,
jsme nesmírně rádi, že knihovna opět funguje, že dodržujete platná opatření a jste k sobě navzájem ohleduplní. Děkujeme! :)

Vzhledem k všeobecnému rozvolňování opatření, jsme se rozhodli, že od pondělí 1. června 2020 bude knihovna opět fungovat v bežném provozu bez výrazného omezení služeb.

Dostupná budou veřejnosti všechna oddělení (tzn. odd. pro dospělé čtenáře, hudební odd., odd. pro děti a mládež, odd. informačních služeb) a pobočky knihovny - Jiráskova a Kostelec.

Platná provozní doba pro měsíc červen:
Provozní doba pobočky Jiráskova a pobočky Kostelec zůstává beze změny.
Knihovna nebude až do odvolání poskytovat své služby během sobotního dopoledne.

‼️ Vstup do knihovny je možný pouze s rouškou nebo se zakrytými ústy a nosem. Po dobu pobytu v knihovně si roušku nesundávejte.

‼️ Při vstupu do knihovny použijte dezinfekci rukou, kterou pro vás máme k dispozici.

‼️ Během návštěvy knihovny dodržujte bezpečné rozestupy a veškerá hygienická opatření.

‼️ V prostorách knihovny je zákaz konzumace jídla a pití.

Obnovené služby:
➡️ Veřejný internet je možné využít po nezbytně nutnou dobu, nejdéle však 30 minut.
➡️ Reprografické služby - tisk, kopírování, skenování.
➡️ Prezenční pobytové služby ve studovně.
➡️ Absenční půjčování audioknih a hudebních CD.
➡️ Zpřístupnění herního koutku v odd. pro děti a mládež za dodržení hygienických pravidel.
➡️ Fungování WC pro veřejnost.

Vracení i půjčování opět probíhá na jednotlivých odděleních. Vrácené knihy nebudou nadále umisťovány do karantény, ale budou bezprostředně po vrácení očištěny dezinfekcí. Jestliže chcete mít opravdu jistotu, že jsou knihy v pořádku, nechejte je doma 48 hodin “odpočinout” než se vrhnete na jejich čtení.

Výpůjční lhůty jsou prodlouženy do konce června a do této doby jsou pozastaveny také všechny upomínky. Od 1. 7. 2020 se dokumenty půjčují na klasickou výpůjční dobu dle knihovního řádu, v případě jejího nedodržení se platí příslušné zpozdné.

Nadále platí, že Městská knihovna Krnov ruší všechny plánované kulturní a vzdělávací akce do konce června. O přesunutých akcích, které byly z důvodu opatření přesunuty na podzim, vás budeme informovat.

Pro zájemce jsme zavedli novou službu objednávky knih. Objednávky lze realizovat telefonicky na čísle 554 610 905, e-mailu knihovna@knihkrnov.cz nebo přímo prostřednictvím čtenářského konta v on-line katalogu. Knihy lze objednávat i v případě, že čtenář nepožaduje nic konkrétního – rádi vám vybereme tak, jak jste zvyklí. Termín a způsob předání bude řešen individuálně s každým čtenářem telefonicky nebo e-mailem. Tato služba bude až do odvolání poskytována zdarma.

V případě jakýchkoliv dotazů týkajících se knihovny, se na nás neváhejte obrátit na čísle 554 610 905 nebo na e-mailu info@knihkrnov.cz.

Sledujte také naše sociální sítě a webové stránky, kde budeme průběžně zveřejňovat aktuální informace týkající se provozu knihovny a opatření, která jsme přijali.

 

Děkujeme za vaše pochopení, vstřícnost a podporu.
Budeme se těšit na viděnou v knihovně.

Vaše Městská knihovna Krnov

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist