English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

Pobočka Jiráskova slaví padesátiny


Zpočátku otvírala návštěvníkům dveře v úterý na tři hodiny, což se v roce 1979 zvýšilo na čtyři hodiny vždy ve čtvrtek. V prvních letech své existence pobočka až na zřízení agitačního střediska kulturně příliš nežila, to se však v průběhu let začalo měnit, až byla pobočka nakonec v roce 1994 konečně přesunuta do dnes dobře známých prostor mateřské školky na Jiráskově ulici.

V lépe vyhovujících prostorech (které byly v roce 2012 ještě rozšířeny) přibylo pravidelných besed, rozšířil se knižní fond a knihovna je dnes plnohodnotnou prodlouženou rukou hlavní budovy, která na svou větší a starší kolegyni v ničem neztrácí. Čtenářům nabízí rozsáhlý fond knižních titulů i časopisů a řadu služeb, od samozřejmostí jako tisk, kopírování a skenování, přístup k internetu nebo zapůjčení elektronické čtečky až po nejmodernější vymoženosti jako Albi tužky pro děti. Ročně pobočkou projde přes 9 000 čtenářů a jen za loňský rok se v ní konalo 101 zajímavých besed pro celkem 1 475 dětí.

Ze zpočátku spíše opomíjeného detašovaného pracoviště se v průběhu let stalo důležité centrum místní komunity – pobočka je nedílnou součástí mateřských školek i základních škol z blízkého okolí a podílí se na vychovávání malých čtenářů od útlého věku. Nezapomíná ale ani na starší čtenáře, knihovnice ještě donedávna chodily pravidelně knihami zásobovat klienty Domova pro seniory, mnohým čtenářům popřípadě knížky dopraví až domů.

A my pobočce a kolegyním, které se o ni starají, přejeme neutuchající elán do dalších aktivit a spoustu spokojených čtenářů. Bez knihovníků a čtenářů by to zkrátka nešlo. Děkujeme také všem zaměstnancům knihovny, ať už stávajícím nebo bývalým, kteří se o chod pobočky zasloužili. Díky vám všem je pobočka tím, čím je 

Za výzdobu knihovny děkujeme žákům ZŠJN Krnov 

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist